Ons werkgebied

Atalmedial is werkzaam in de regio’s Amsterdam, Amstelland, Kennemerland, Alphen aan de Rijn, Leiden, Leiderdorp en Flevoland. Atalmedial beschikt over een fijnmazig netwerk van meer dan 160 poliklinieken en afnamelocaties waar patiënten terecht kunnen voor bloedafname en trombosezorg.

Model centraal-decentraal

Atalmedial werkt voor het uitvoeren van haar diagnostische onderzoeken volgens het centraal-decentraal model: ‘centraal wat kan, decentraal wat moet’. Dit houdt in dat Atalmedial zoveel mogelijk onderzoeken uitvoert op haar centrale locatie. Het centrale laboratorium van Atalmedial is gevestigd in Amsterdam en is volledig gerobotiseerd, volgens de nieuwste technieken ingericht en biedt onderdak aan één van de grootste tracks klinische chemie in Europa .
Op de centrale locatie in Amsterdam wordt een belangrijk deel van de laboratoriumdiagnostiek voor aanvragers uit de eerste lijn (huisartsen/verloskundigen) en GGZ- en V&V-instellingen verwerkt. Ook wordt daar de diagnostiek uitgevoerd voor niet-verzekerde zorg voor andere aanvragers.

Daarnaast is in Haarlem Zuid het centrale specialiteitenlaboratorium gevestigd waar alle speciele onderzoeken worden verricht.

De decentrale laboratoria zijn gevestigd in de ziekenhuizen waarmee Atalmedial samenwerkt, te weten Alrijne Zorggroep (met locaties in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn), het Spaarne Gasthuis (met locaties in Haarlem (Noord en Zuid), Hoofddorp en Heemstede) en Ziekenhuis Amstelland te Amstelveen.