Laboratoriumdiagnostiek op aanvraag van de huisarts valt onder de basisverzekering van de zorgverzekering. Dit geldt ook voor onze trombosezorg en zelfmeten. De kosten hiervoor worden volledig vergoed, maar onze zorg gaat wél ten laste van het eigen risico. Dit geldt voor alle zorgverzekeraars. Heeft uw patiënt het eigen risico* dit jaar al betaald, dan is laboratoriumdiagnostiek, trombosezorg en zelfmeten op verwijzing van de huisarts kosteloos.

Het tarief van onze diagnostiek en de vergoeding hiervoor is afhankelijk van de afspraken tussen zorgverzekeraars en Atalmedial. Atalmedial hanteert voor 2024 basistarieven zoals opgenomen in dit overzicht; met de meeste zorgverzekeraars zijn lagere tarieven afgesproken.

De tarieven die voor uw patiënt gelden zijn dus afhankelijk van zijn/haar zorgverzekeraar. Wij raden uw patiënt aan contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor meer informatie over zijn/haar individuele situatie.

* Per kalenderjaar geldt een verplicht eigen risico. Wij adviseren de patiënt om contact op te nemen met zijn/haar zorgverzekeraar indien er vragen zijn over de hoogte van het eigen risico.