Verhalen van medewerkers

Verhalen van medewerkers2021-02-16T11:05:08+01:00
Ashley Boamah, medisch microbiologisch analist2021-02-16T11:05:53+01:00

Alle ruimte om je bij Atalmedial verder te ontwikkelen

Sinds begin 2020 werk ik als analist op het medisch microbiologisch laboratorium. Dit is mijn eerste baan. Ik heb de HBO-opleiding ‘Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek’ met als specialistische richting ‘Medische Diagnostiek’ gevolgd aan Hogeschool Inholland. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik op de HAVO al erg goed was in biologie en scheikunde. Deze opleiding sloot het beste aan bij mijn interesse. Na mijn stage op een medisch microbiologisch laboratorium wist ik zeker dat ik de juiste studie had gekozen!

Na een sollicitatiegesprek met de teammanager en twee ervaren analisten en een korte rondleiding, ben ik aangenomen. Wij hebben vier verschillende afdelingen op het lab: Bacteriologie, Mycologie, Parasitologie en Serologie. Voor nu rouleer ik op de afdelingen Bacteriologie en Serologie. Daarnaast houd ik mij bezig met het ontvangen, inschrijven en inzetten van de verschillende patiëntmaterialen die wij binnenkrijgen op het lab. 

Ik heb het erg naar mijn zin. De sfeer is heel goed. We zijn een klein team, maar dat is juist extra gezellig! Je kunt bij iedereen terecht als je vragen hebt en collega’s willen je altijd op weg helpen. Het contact met mijn leidinggevende is ook goed. Daarnaast is het lab volop in ontwikkeling. Binnenkort wordt er een nieuw lab ingericht met nieuwe werkplekken en apparatuur. Ik vind het leuk om dit proces mee te maken. Als er verbeterpunten zijn op het lab is dit altijd bespreekbaar, we gaan dan samen op zoek naar een oplossing. 

Gelukkig krijg ik alle ruimte bij Atalmedial om mij verder te ontwikkelen. Ik ben vooral geïnteresseerd in Parasitologie, antibioticagebruik en antibioticaresistentie. Daarnaast zou ik mij graag verder willen verdiepen in kwaliteitsbewaking omdat het een essentieel onderdeel is van de diagnostiek.

Chantal van der Aa, medewerker Klantcontactcentrum2021-03-08T16:42:37+01:00

Ik volgde de MBO opleiding tot het kappersvak maar helaas door kapper allergieën moest ik stoppen met de opleiding en ben ik de administratie ingerold.

Sinds juni 2020 werk ik bij Atalmedial op de afdeling Medische Administratie en bij het Klanten Contact Centrum. Ik startte in de Corona-crisis en tijdens de overgang naar het online afspraken systeem. Hierdoor was, en is, de werkdruk op de afdeling erg hoog waardoor de ruimte om goed ingewerkt te worden er niet echt was. De basis heb ik goed geleerd en verder ben ik meer uit eigen initiatieven en brutaliteit steeds meer gaan leren. Mijn motto is altijd ‘door het te doen leer je sneller en van fouten leer je’. 

Ik vind het werk enorm leuk omdat mijn werk zeer gevarieerd is en je echt als team elke dag hard werkt om patiënten snel te helpen met hun onderzoeken naar hun ziekte of genezing. Ik hou me voornamelijk bezig met aanvragen voor bloedafname aan huis, die via de mail of fax bij ons binnen komen. Wij controleren of de afname aan huis gedaan kan worden. Aan de hand van de postcode van de patiënt plannen wij de afspraak op een dag dat een van onze medewerkers Afnamedienst in die wijk prikt. Verder heb ik veel contact met zorginstellingen met vragen over uitslagen en nabepalingen en plannen wij via de telefoon patiënten in bij een prikpoli in de buurt.

Mijn baan past goed bij mijn gezinsleven, de arbeidsvoorwaarden zijn goed en de reistijd en werktijden zijn zeer aangenaam.

Ik werk in een ontzettend leuk team. Veel van mijn collega’s werken al langer dan 10 jaar bij het bedrijf, ze geven mij het gevoel dat ik er ook al 10 jaar zit en betrekken mij overal bij. Tuurlijk zijn er wel eens kleine conflicten maar dat is altijd snel opgelost en iedereen lacht erna weer.

Ik leer elke dag weer dingen bij. Wat ik met de tijd nog wel zou willen leren is meer inhoudelijke informatie over de bepalingen die geprikt worden. De basis ken ik wel maar iets dieper erop ingaan, daar ligt mijn interesse wel.

Christa Hart, medewerker afnamedienst2021-02-16T11:05:46+01:00

Fijne werktijden, en afwisselend werk, geen dag is hetzelfde

Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik heb 20 jaar met veel plezier in de psychiatrie gewerkt. Daarna had ik behoefte aan een switch maar ik wilde wel in de zorgsector blijven werken.

Vijf jaar geleden solliciteerde ik bij Atalmedial en na een prettig gesprek waarin duidelijke informatie werd gegeven over de functie van medewerker afnamedienst  werd ik aangenomen.

De inwerkperiode was een maand. Ik kreeg een interne opleiding waarbij ik de bloedafname via venapunctie en vingerprik heb geleerd. Verder werd alles uitgelegd over de trombosezorg en allerlei procedures.

Na deze maand kon ik zelfstandig op pad. Ik verricht bloedafname voor laboratoriumonderzoek. En bij de trombosezorg patiënten de vingerprik. Daarbij vraag ik naar bijzonderheden die van belang zijn voor de dosering van antistollingsmedicatie die zij in moeten nemen. Ik ben heerlijk veel buiten en fysiek veel in beweging. Het is heel zelfstandig werk. Je komt overal en nergens. Zowel in verzorgings- en verpleeghuizen als bij patiënten thuis. Elke dag is anders. Je ontmoet allemaal verschillende mensen in verschillende situaties. Kwetsbare mensen, voor ieder heb ik een kort praatje, en dan weer door naar de volgende patiënt. Het is leuk om de trombosezorg patiënten door de jaren heen te volgen, je ziet ze steeds terug. Elke patiënt is anders en het is leuk om daarop te anticiperen.

Ik heb fijne werktijden, ik start vroeg, om 8.00 uur prik ik de eerste patiënt, halverwege de middag ben ik klaar en dat is fijn in combinatie met mijn gezin. Ik rijd overal naartoe in de bedrijfsauto van Atalmedial. We werken nu helemaal digitaal. De patiënten die geprikt moeten worden met daarbij de routeplanning krijg ik elke dag binnen via mijn mobiele telefoon.

Ik heb hele leuke collega’s, we werken goed samen, helpen elkaar als het druk is, en af en toe doen we wat gezelligs met elkaar.
Tevoren dacht ik tijdelijk te gaan werken bij Atalmedial, maar het bevalt zo goed dat ik er nog steeds werk!”

Jane Wesselingh, medewerker facilitaire services/wagenparkbeheerder2021-02-16T11:06:02+01:00

Er is altijd een collega bereid om te helpen

Het leuke aan mijn werk vind ik dat mijn werkdagen zeer afwisselend zijn. Het ene moment zit ik met het management in overleg over het afsluiten van leasecontracten, het volgende moment moet ik op een andere locatie een monteur instrueren om een lekkage te verhelpen. Daarnaast richt ik samen met mijn collega’s nieuwe locaties in, belt er tussendoor een medewerker voor een parkeervergunning die aangepast moet worden. Zo gebeuren er heel veel verschillende, ook onverwachte, dingen op mijn werkdag.

Ik heb naar deze baan gesolliciteerd omdat ik bij Atalmedial de uitdaging vind die ik zocht. En een uitdaging werd het! Mijn inwerkperiode was van korte duur omdat we binnen een maand in de eerste lockdown vanwege het coronavirus terecht kwamen. Hierdoor heb ik heel snel de organisatie leren kennen en mij de werkzaamheden eigen gemaakt. Gelukkig was er altijd een collega bereid om mij te helpen als ik er zelf niet uitkwam.

Naast de goede sfeer en het afwisselende werk vind ik het ook fijn dat er binnen Atalmedial aandacht en ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ik wil mij verder ontwikkelen binnen het facilitair bedrijf. Om dit te bereiken ga ik in september beginnen met mijn hbo bachelor opleiding facility management.

Piet Kleijne, chauffeur2021-03-08T16:42:42+01:00

Met veel plezier zit ik ruim drie jaar achter het stuur voor Atalmedial

Ik ben na mijn pensioen in dienst gekomen bij Atalmedial, als chauffeur, voor een aantal uur in de week.

Ik heb een bouwkundige achtergrond en heb onder andere gewerkt bij het Ministerie van Volkshuisvesting en het ROC van Amsterdam facilitair bedrijf. Sinds mijn pensionering verveel ik mij niet, ik heb genoeg hobby’s, waaronder golfen. Dat doe ik samen met Hans Notmeijer van de salarisadministratie. Drie jaar geleden zocht Atalmedial chauffeurs. Samen met twee van mijn gepensioneerde golfvrienden vullen we nu een 36-urige werkweek in. In de regio Amsterdam haal ik de koffers met buisjes bloed op bij verschillende poliklinieken en lever deze af bij het Centrale Laboratorium in Amsterdam. 

In eerste instantie wilde ik het voor een half jaartje aankijken en ik doe het nu al voor ruim drie jaar. Met heel veel plezier. Ik vind autorijden leuk en heb veel vrijheid, iets wat ik ook in mijn andere banen altijd heb gehad. De collega’s gaan goed met elkaar om. Ik heb veel respect voor de medewerkers van de Afnamedienst. Niet alleen omdat ik slecht tegen bloed kan maar vooral om het geduld dat ze met de patiënten hebben! 

Ga naar de bovenkant