Maandag 2 oktober is na lange voorbereiding onze diagnostiek voor Topaz gestart. Deze diagnostiek betreft bloedafname en laboratoriumdiagnostiek maar ook trombosezorg, inclusief een koppeling met Medimo. Topaz startte in april van dit jaar een aanbesteding en heeft de keuze gemaakt voor de combinatie van Atalmedial en SLH als hoofdaannemers / contractpartijen. Voorheen nam Topaz laboratoriumdiagnostiek af van Eurofins/Scal.

SLH verzorgt de microbiologie en infectieserologie en de vakgroep pathologie van het Spaarne Gasthuis de pathologie. Topaz heeft gekozen voor een maximaal digitaal traject. Alle labaanvragen worden via Zorgdomein aangevraagd en (Edifact-)uitslagen gaan digitaal naar het ECD van Topaz.

Topaz biedt gespecialiseerde zorg aan ouderen met dementie en mensen met chronische lichamelijke beperkingen in 7 verpleeghuizen en 1 woonzorgcentrum.  In Topaz Revitel kunnen patiënten terecht voor revalidatie na een ziekenhuisopname.

Dinsdag 3 oktober was het officiële tekenmoment van het contract voor onbepaalde tijd met Lia de Jongh (raad van bestuur Topaz), Huib Kok (beleidsadviseur Atalmedial, als plaatsvervanger van Claudia Pronk) en Femke-Fleur Lamkamp (raad van bestuur Streeklab Haarlem).

Atalmedial ziet uit naar een vruchtbare samenwerking met Topaz