Op 23 januari 2020 was Atalmedial een van de 317 organisaties die deelnam aan de zesde editie van ‘JINC Baas van Morgen’. Peter Kamsteeg, lid raad van bestuur Atalmedial, stond voor een dag zijn stoel af aan Efekan en Ibrahim, leerlingen van groep acht van de Narcis-Querido-school uit Amsterdam.

Een spannende en informatieve dag

De twee jonge bazen beleefden een spannende dag: ze werden allereerst op school opgehaald om vervolgens te worden ontvangen op het Atalmedial-hoofdkantoor in de Jan Tooropstraat. Daar konden ze meteen aansluiten bij een introductiebijeenkomst, die georganiseerd was voor VMBO-leerlingen die voor hun profielkeuze staan. Na de rondleiding door het pand en uitleg over de verschillende afdelingen zoals I&A, P&O en Finance, keken alle VMBO-leerlingen en de bazen van morgen mee op de bloedafnamelocatie die zich in hetzelfde gebouw bevindt als het hoofkantoor. Ook konden leerlingen en bazen oefenen op de zogenaamde ‘dummy’-arm om zelf te leren prikken. Afsluitend werd een quiz gehouden over alle informatie die verteld was: beide ‘bazen van morgen’ versloegen daarbij met hun 11 jaar de oudere leerlingen!

In alle commotie waren Efekan en Ibrahim ‘s ochtends vergeten om hun lunchpakket mee te nemen, dus werd er op weg naar het centraal laboratorium van Atalmedial in Amsterdam even gestopt om de inwendige mens te versterken.

Op het centraal laboratorium werden de bazen van morgen rondgeleid door Lolita Hooglugt, manager laboratorium en kregen ze een ‘kijkje in de keuken van een diagnostisch lab’. Ze kregen antwoord op vragen als: Wat gebeurt er met bloed dat Atalmedial afneemt in haar afnamelocaties en waarop wordt dat bloed onderzocht?

Na de rondleiding op het lab, het testen van de elektrisch verstelbare bureaus, en het op afstand bedienen van de slagboom gingen Peter, Efekan en Ibrahim weer terug naar het hoofdkantoor, waar ze aanschoven bij de Ondernemingsraad, zodat Efekan en Ibrahim ook een indruk kregen van wat de baas van Atalmedial heel veel doet: vergaderen dus!
De dag werd afgesloten tijdens een grote manifestatie op het ING hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost waar alle huidige en toekomstige bazen bij elkaar kwamen.
Dat Efekan en Ibrahim een leuke dag hadden, bleek wel uit hun reacties na afloop:
“Peter, het was superleuk, veel geleerd. Deze dag was de beste dag van dit jaar.”, schreef Ibrahim op de houten tegel die Peter Kamsteeg overhandigd kreeg. Efekan schreef: ”Het was een van mijn beste dagen van mijn leven.

Ook Peter Kamsteeg vond het erg leuk om de jongens te laten zien wat werken bij Atalmedial inhoudt.
“Dit was de eerste keer dat Atalmedial meedeed met ‘Baas van Morgen’, maar wat mij betreft zeker niet de laatste”, vertelt Peter enthousiast. “Dit project is opgezet omdat het eigenlijk niet uit zou moeten maken voor je verdere ontwikkeling en carrièrekansen in welk postcodegebied je wieg heeft gestaan. Helaas is dit anno 2020 nog steeds wel het geval. Als meedoen aan dit project een bijdrage heeft kunnen leveren, hoe minuscuul ook, dan is het dat meer dan waard geweest!”

JINC

Door mee te doen aan Baas van Morgen van JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, wil Atalmedial samen met JINC de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.
JINC Baas van Morgen werd dit jaar voor de zesde keer gehouden. Er deden kinderen en bazen mee uit Amsterdam, Arnhem, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg.

Meer informatie over JINC Baas van Morgen vindt u hier.