Reumazorg Flevoland opende op 1 september 2019 samen met de medisch diagnostische centra Atalmedial en Diagnostiek voor U een diagnostisch centrum op haar huidige locatie aan de Middendreef in Lelystad. Niet alleen reumapatiënten kunnen bij dit centrum terecht; het wordt een diagnostisch centrum voor iedereen. Op dinsdag (08.30 – 12.00 uur; 12.30 – 16.30 uur) en donderdag (08.30 – 12.00 uur) is het centrum open voor bloedafname. En op dinsdag is er de hele dag spreekuur – op afspraak – voor het maken van röntgenfoto’s.

De samenwerking tussen Reumazorg Flevoland, Atalmedial en Diagnostiek voor U is bijzonder. De partijen hebben gekeken op welke punten ze elkaar kunnen versterken om de diagnostiek in het belang van de patiënt zo efficiënt mogelijk in te zetten. Zo biedt Atalmedial diagnostiek op het gebied van klinische chemie, medische microbiologie en trombosezorg, behoort de regio Flevoland tot haar adherentiegebied en heeft Atalmedial een van de grootste medisch diagnostische laboratoria in Nederland (Amsterdam). Diagnostiek voor U heeft ervaring met gecertificeerd decentraal uitvoeren van röntgenonderzoek. Het belang van de patiënt staat bij dit nieuwe diagnostisch centrum voorop.

.
.
.
.
.

Reumazorg Flevoland is geopend sinds 1 maart 2019 en heeft naast de vestiging in Lelystad ook vestigingen in Urk en Emmeloord. Reumazorg Flevoland valt onder Reumazorg Zuid West Nederland, een specialistisch reumacentrum dat innovatieve integrale reumatologische zorg biedt in Zeeland, West-Brabant en Zeist.

.
.
.
.
.
.

Atalmedial is één van de grootste samenwerkingspartners in Nederland op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en biedt een breed pakket aan diensten aan huisartsen, ziekenhuizen en andere (zorg)instellingen. Aanvragers kunnen bij Atalmedial terecht voor betrouwbare en betaalbare diagnostiek, consultancy, advies en service op het gebied van klinische chemie, medische microbiologie en trombosezorg. Ook organiseert Atalmedial, in samenspraak en bij voorkeur met regionale partners, andere vormen van diagnostische ondersteuning zoals functiediagnostiek en pathologie. Atalmedial beschikt over een fijnmazig netwerk van meer dan 160 poliklinieken en afnamelocaties in de regio’s Amsterdam, Kennemerland, Alphen aan de Rijn/ Leiden/Leiderdorp, Amstelland en Flevoland waar patiënten terecht kunnen voor bloedafname en trombosezorg.

.
.
.
.
.

Diagnostiek voor U is één van de leidende diagnostische centra in Nederland. Vanuit vier hoofdvestigingen – in Eindhoven (2x), ’s-Hertogenbosch en Helden-Panningen – en ruim 130 bloedafnamelocaties, bedient Diagnostiek voor U met ongeveer 500 medewerkers huisartsen en medisch specialisten in Oost-Brabant en Limburg.