Fijne werktijden, en afwisselend werk, geen dag is hetzelfde

Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik heb 20 jaar met veel plezier in de psychiatrie gewerkt. Daarna had ik behoefte aan een switch maar ik wilde wel in de zorgsector blijven werken.

Vijf jaar geleden solliciteerde ik bij Atalmedial en na een prettig gesprek waarin duidelijke informatie werd gegeven over de functie van medewerker afnamedienst  werd ik aangenomen.

De inwerkperiode was een maand. Ik kreeg een interne opleiding waarbij ik de bloedafname via venapunctie en vingerprik heb geleerd. Verder werd alles uitgelegd over de trombosezorg en allerlei procedures.

Na deze maand kon ik zelfstandig op pad. Ik verricht bloedafname voor laboratoriumonderzoek. En bij de trombosezorg patiënten de vingerprik. Daarbij vraag ik naar bijzonderheden die van belang zijn voor de dosering van antistollingsmedicatie die zij in moeten nemen. Ik ben heerlijk veel buiten en fysiek veel in beweging. Het is heel zelfstandig werk. Je komt overal en nergens. Zowel in verzorgings- en verpleeghuizen als bij patiënten thuis. Elke dag is anders. Je ontmoet allemaal verschillende mensen in verschillende situaties. Kwetsbare mensen, voor ieder heb ik een kort praatje, en dan weer door naar de volgende patiënt. Het is leuk om de trombosezorg patiënten door de jaren heen te volgen, je ziet ze steeds terug. Elke patiënt is anders en het is leuk om daarop te anticiperen.

Ik heb fijne werktijden, ik start vroeg, om 8.00 uur prik ik de eerste patiënt, halverwege de middag ben ik klaar en dat is fijn in combinatie met mijn gezin. Ik rijd overal naartoe in de bedrijfsauto van Atalmedial. We werken nu helemaal digitaal. De patiënten die geprikt moeten worden met daarbij de routeplanning krijg ik elke dag binnen via mijn mobiele telefoon.

Ik heb hele leuke collega’s, we werken goed samen, helpen elkaar als het druk is, en af en toe doen we wat gezelligs met elkaar.
Tevoren dacht ik tijdelijk te gaan werken bij Atalmedial, maar het bevalt zo goed dat ik er nog steeds werk!”