Alle ruimte om je bij Atalmedial verder te ontwikkelen

Sinds begin 2020 werk ik als analist op het medisch microbiologisch laboratorium. Dit is mijn eerste baan. Ik heb de HBO-opleiding ‘Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek’ met als specialistische richting ‘Medische Diagnostiek’ gevolgd aan Hogeschool Inholland. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik op de HAVO al erg goed was in biologie en scheikunde. Deze opleiding sloot het beste aan bij mijn interesse. Na mijn stage op een medisch microbiologisch laboratorium wist ik zeker dat ik de juiste studie had gekozen!

Na een sollicitatiegesprek met de teammanager en twee ervaren analisten en een korte rondleiding, ben ik aangenomen. Wij hebben vier verschillende afdelingen op het lab: Bacteriologie, Mycologie, Parasitologie en Serologie. Voor nu rouleer ik op de afdelingen Bacteriologie en Serologie. Daarnaast houd ik mij bezig met het ontvangen, inschrijven en inzetten van de verschillende patiëntmaterialen die wij binnenkrijgen op het lab. 

Ik heb het erg naar mijn zin. De sfeer is heel goed. We zijn een klein team, maar dat is juist extra gezellig! Je kunt bij iedereen terecht als je vragen hebt en collega’s willen je altijd op weg helpen. Het contact met mijn leidinggevende is ook goed. Daarnaast is het lab volop in ontwikkeling. Binnenkort wordt er een nieuw lab ingericht met nieuwe werkplekken en apparatuur. Ik vind het leuk om dit proces mee te maken. Als er verbeterpunten zijn op het lab is dit altijd bespreekbaar, we gaan dan samen op zoek naar een oplossing. 

Gelukkig krijg ik alle ruimte bij Atalmedial om mij verder te ontwikkelen. Ik ben vooral geïnteresseerd in Parasitologie, antibioticagebruik en antibioticaresistentie. Daarnaast zou ik mij graag verder willen verdiepen in kwaliteitsbewaking omdat het een essentieel onderdeel is van de diagnostiek.